Ron Esclavo XO Stauning Cask Finish 46%, 0.7 L #GiftBox

 
Akcia Novinka Tip Zväčšiť
 

Limitovaná edícia - vyrobených len 767 fliaš

Aróma: Tento rum sa po chvíli vyvíja v pohári. V nose sú silné arómy whisky a rumové tóny ako karamel a vanilka.

Chuť: Najprv sa vyvinú korenené chute whisky s ľahkým dymom. Potom sa vyvinú sladké tóny, ktoré pripomínajú karamely a sušené ovocie.

Dostupnosť Skladom (> 5 ks)
Cena €89,40 vrátane DPH
€74,50    
Kód tovaru 158
Značka 1423 World Class Spirits
Webová stránka značky 1423.dk
Kategória Esclavo Selection
 

Limitovaná edícia - vyrobených len 767 fliaš

Ron Esclavo XO Limitovaná edícia Stauning Whisky Cask Finish je miešaná z najlepších majstrovských blendov na svete. Tropicky starne v amerických dubových sudoch a následne sa preváža do Európy na ďaľšie zrenie. Ron Esclavo XO je zmes rumov až do veku 23 rokov. Výrobok bol potom premiestnený do sudov po whisky Stauning po dobu 1 roka.

Aróma: Tento rum sa po chvíli vyvíja v pohári. V nose sú silné arómy whisky a rumové tóny ako karamel a vanilka.

Chuť: Najprv sa vyvinú korenené chute whisky s ľahkým dymom. Potom sa vyvinú sladké tóny, ktoré pripomínajú karamely a sušené ovocie.

74886251_936818373381126_4847487950507372612_n

Stauning Whisky je whisky destilérka v Dánsku. Nachádza sa v západnej časti Jutského polostrova, južne od malej dedinky zvanej Stauning neďaleko mesta Skjern. Liehovar založilo v máji 2005 deväť nadšencov dánskej whisky a je najstaršou liehovarňou na whisky v Dánskom kráľovstve. Zámerom bolo pôvodne vytvoriť whisky pripomínajúcu rašelinovú whisky vyrobenú na škótskom ostrove Islay. Výroba sa vykonáva hlavne ručne s použitím miestneho obilia a vody. Všetko sa vyrába podľa tradičných škótskych metód výroby whisky. Prípravy sa začali v budove, ktorú vlastnil jeden z deviatich zakladateľov, predtým využívaných ako súkromný bitúnok. Budova bola zrekonštruovaná a bolo udelené úradné povolenie.

Prvá destilácia sa uskutočnila v auguste 2006 a nasledujúce mesiace pokračovala skúšobná výroba neustálym zlepšovaním a zefektívňovaním procesu. Na jeseň roku 2006 sa deväť majiteľov stretlo s odborníkom na whisky Jimom Murrayom ​​a predstavilo mu nový produkt na ochutnanie. Murray bol veľmi pozitívny a výsledky porovnával s Ardbegom zo sedemdesiatych rokov, pričom majiteľom odporúčal zvyšovať výrobu. Náhodné stretnutie s Murrayom ​​sa stalo rozhodujúcim pre zakladateľov a v roku 2007 kúpili malú farmu a presťahovali liehovar zo súkromného bitúnku v obci Stauning na jeho súčasné umiestnenie približne 1,5 km južne od dediny.

V marci 2009 sa výroba konečne obnovila. Produkcia sa zvýšila z pôvodných 2400 litrov na 6 - 8 000 litrov whisky ročne. V marci bolo sladované prvé zrno a v apríli sa destilácia začala prvýkrát v novom prostredí. Od tej doby získala Stauning Whisky cenu za najlepšiu európsku ražnú whisky mladšiu ako sedem rokov v cenách časopisu Whisky a najlepší európsky slad. Liehovar získal ohlas aj v Murrayovej „Whiskey biblii“, kde ich 1. vydanie získalo 94 bodov zo 100. Bola opísaná ako „whisky Superstar, ktorá nám všetkým dáva dôvod žiť“.

 
Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií tu.